Je Google Home beter beveiligen.

Recentelijk melden diverse nieuwswebsites dat hackers toegang hebben tot de slimme apparaten van Google, waaronder je Google Home.

Volgens diverse betrouwbare nieuwsbronnen (Tweakers.net en Bright.nl) is het twee hackers gelukt om met een script willekeurige Google Home apparaten wereldwijd via het web te hacken. Dit gaat erg makkelijk omdat er op veel routers die door de provider standaard geleverd word bepaalde zijn ingesteld om bepaalde eenvoudiger te maken.

Wanneer de hacker toegang tot jouw Google apparaten heeft, kan hij bepaalde gegevens uitlezen zoals lijsten met Wifi, bluetooth namen, wekkers. Ook kan er een video worden afgespeeld, een apparaat opnieuw gestart worden of terug zetten naar de fabrieksinstellingen.

Google is op de hoogte maar of er een patch vanuit Google gaat komen is onbekend. Wel kun je jezelf beschermen door door middel van de onderstaande handelingen.

  1. Log in op je router.
  2. Sluit poort 8008, 8009 en 8443.
  3. Schakel upnp uit.

Mocht je niet weten hoe je dit in jouw router kan aanpassen, raadpleeg dan eerst de handleiding van je router. Kom je er dan nog niet uit, stel gerust je vraag als reactie. Ik probeer je dan naar beste kunnen te helpen.